صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان یکی از صنایع حیاتی و اساسی در اقتصاد جهان شناخته می‌شوند؛ که با توجه به نیازهای موجود در جامعه و البته سودآوری بالای این صنعت، دور از ذهن نیست که فعالیت در این حوزه از جانب سرمایه‌گذاران بسیاری مورد استقبال قرار بگیرد. از آنجایی که موفقیت واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی (انواع کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی در صنعت غذای آماده و منجمد، گوشت و فرآورده‌های گوشتی، شیر و لبنیات، کنسروسازی، روغن و چربی خوراکی، سس و چاشنی، نان و غلات، کیک و شیرینی، نوشیدنی، ترشیجات و شوریجات و غیره و ذلک) مستلزم رعایت نکات ریز و درشت بسیاری است و از طرف دیگر با توجه به بازار رقابتی موجود و البته پتانسیلی که در کشورمان وجود دارد، با ارائه خدمات مشاوره صنایع غذایی و آشامیدنی، در تمام مراحل از طرح‌ریزی و نقشه‌کشی تا استانداردسازی و توسعه و بهبود انواع کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنایع غذایی و آشامیدنی در کنار سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مدیران واحدهای تولیدی این حوزه هستیم تا سهم خود را در بهبود صنعت غذا و آشامیدنی کشور و سلامت جامعه ایفا نماییم.

از جمله خدماتی که در مشاوره صنایع غذایی و آشامیدنی ارائه می‌دهیم عبارتند از:

با خدمات مشاوره صنایع غذایی و آشامیدنی در مِلِچ، طعم متفاوتی از کسب‌و‌کار را تجربه کن!

Melech consulting services

بهره گرفتن از خدمات مشاوره می‌تواند نقش موثری در بهبود عملکرد و موفقیت انواع واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی داشته باشد. لذا ما از پیشرفت تکنولوژی و فناوری استفاده کرده و با فراهم کردن بستر مناسب، در کنار سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مدیران صنایع غذایی و آشامیدنی هستیم و خدمات مشاوره آنلاین را ارائه می‌دهیم.

البته از آنجایی که ماهیت برخی از مسائل به صورت آنلاین قابل حل نبوده و به مشاوره حضوری نیاز دارند، سرمایه‌گذاران و مدیران این حوزه می‌توانند درخواست مشاوره حضوری را نیز به مشاوران ما اعلام نمایند تا زمینه ملاقات حضوری فراهم گردد.

برای متقاضیانی که برای اولین بار قصد استفاده از خدمات مشاوره ما را دارند، جلسه اول مشاوره آنلاین به صورت رایگان صورت می‌پذیرد.

(جهت استفاده از جلسه رایگان کافی است در فرآیند ثبت نوبت مشاوره آنلاین، عبارت MELECH را به عنوان کد تخفیف وارد کنید)

فرآیند ثبت نوبت مشاوره را تکمیل نمایید؛ در زمان مشخص شده، با شما تماس گرفته می‌شود.

با مِلِچ، مزه استانداردسازی را در سازمان خود بچشید!

Melech consulting services

از استانداردسازی در سطح سازمانی تا استانداردهای بین‌المللی مدیریتی

در طول دهه‌های گذشته، بهترین راهکار برای عبور از بحران و بن‌بست‌های متفاوت در صنایع متنوع و حتی در کشورهای مختلف، تبعیت از استانداردها بوده است و مصداق بارز این ادعا، توسعه کشور ژاپن پس از جنگ جهانی دوم و ایجاد انقلاب کیفیت مبتنی بر استانداردها می‌باشد.

متاسفانه در کشور ما مدیریت و استانداردسازی سازمانی به سطوح مطلوب و مورد انتظار نمی‌رسد. اکثر سرمایه‌گذاران و مدیران به روش‌های سنتی به پیشبرد سازمان‌های خود می‌پردازند. این عدم توجه به استانداردسازی، نه تنها به بهره‌وری سازمان‌ها آسیب می‌زند، بلکه باعث عدم رقابت‌پذیری آنها در بازارهای داخلی و بین‌المللی نیز خواهد شد.

حتی در برخی از سازمان‌هایی که به هر دلیلی می‌کوشند که از استانداردهای بین‌المللی مدیریتی بهره بگیرند نیز سهل‌انگاری‌های بسیاری رخ می‌دهد؛ در نتیجه این سازمان‌ها علیرغم تلاش برای پیاده‌سازی استانداردها، قادر به دستیابی به نتایج مطلوب و ایجاد ارزش افزوده نیستند. واقعیت موجود در سازمان‌هایی که از استانداردسازی در سطح بین‌المللی بهره می‌برند بدین صورت است که اکثر آنها به استانداردهای مدیریتی که در واقع پایه و الگویی جهت بهبود مدیریت و افزایش کیفیت و ایمنی محصولات و خدمات سازمان‌ها هستند، به چشم اجبار، مخمصه، مستندسازی و مانند این‌ها می‌نگرند و یا به اشتباه تصور می‌کنند که صرفا با دریافت گواهینامه‌های بین‌المللی استانداردهای مدیریتی به هدف خود دست یافته‌اند. غافل از اینکه این رویکرد، به رشد فرهنگی و عملیاتی در سازمان نمی‌انجامد و استانداردهای مدیریتی باید به گونه‌ای استقرار یابند که بتوانند نیازهای خاص و منحصربه‌فرد سازمان را در بر بگیرند و به صورت پویا منجر به افزایش بهره‌وری سازمان شوند تا آن سازمان با تغییرات جدید در بازار همگام باشد و همیشه بهترین عملکرد را داشته باشد.

در دنیای امروز، موفقیت و برندینگ نیازمند یک رویکرد فراگیر و جامع از فرهنگ سازمانی مستحکم و بر مبنای یادگیری و بهینه‌سازی مستمر است. لذا ما به عنوان مشاور، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مدیران صنایع غذایی و آشامیدنی را در سطوح مختلف استانداردسازی (از استانداردسازی در سطح سازمانی تا استانداردهای بین‌المللی مدیریتی) و اخذ گواهینامه‌های مربوطه همراهی می‌نماییم و همواره تلاش خواهیم کرد با توجه به اندازه و سطح سازمان‌ها، استانداردها را به گونه‌ای طراحی و مستقر نماییم که منجر به پویایی و افزایش بهره‌وری سازمان‌ها شویم تا به طور واقعی از مزایای استانداردهای مدیریتی بهره‌مند شوند. به گونه‌ای که کارکنان سازمان با الهام‌گیری از فرهنگ سازمانی ژاپنی که بر اساس احترام، همکاری و بهبود مستمر است، با اشتیاق و انگیزه به فعالیت بپردازند تا نه تنها سازمان از استانداردهای مدیریتی تبعیت کند؛ بلکه در سایه آنها به دستیابی به اهداف و رسمیت‌های بالاتر نیز نائل آید و نماد موفقیت و پیشرفت در بازار رقابتی باشد.

گروه صنعت‌سازان ملچ با همکاری نهادها و سامانه‌های معتبر صادر کننده گواهینامه‌های معتبر تحت اعتبار IAF سرمایه‌گذاران و مدیران صنایع غذایی و آشامیدنی را تا استقرار اثربخش، ارزیابی انطباق، ممیزی، ثبت و صدور گواهینامه‌های استانداردهای بین‌المللی مدیریتی همراهی می‌کند.

اخذ گواهینامه بین‌المللی استانداردهای مدیریتی در 4 مرحله!

برخی از سوالات متداول این بخش:

بله؛ با توجه به نیازهای جامعه و بررسی صنعت غذا و آشامیدنی کشور می‌توان اذعان داشت که در این صنعت، پتانسیل فراوانی برای فعالیت و سرمایه‌گذاری در داخل و خارج کشور وجود دارد. با این حال، نباید فراموش نمود که دوران کسب‌و‌کار سنتی گذشته است و برای رسیدن به موفقیت در این صنعت علاوه بر اینکه به مدیریت استراتژیک، سیستماتیک و طرح‌ریزی مناسب نیاز است، می‌بایست به موارد و نکات ریز و درشت بسیاری نیز توجه داشت. به عنوان مثال: دیگر در واحدهای تولیدی صنعتی و نیمه‌صنعتی مواد غذایی، کنترل کیفیت را نمی‌توان وظیفه یک شخص یا واحد دانست و برای رسیدن به موفقیت، می‌بایست سیستم‌های مدیریت کیفیت جامع (TQM) را در سازمان پیاده‌سازی نمود.

فارغ از ارتباط غذا و نوشیدنی با سلامت جامعه، به دلیل بازار رقابتی صنعت غذا و البته پتانسیلی که در این صنعت وجود دارد، به دانش کافی در صنعت غذا و مدیریت نیاز است تا بتوان از فرصت‌های موجود استفاده نمود و از ورشکستگی و مشکلات جدی جلوگیری کرد؛ لذا در صنعت غذا، مشاوره با متخصصین این صنعت، اهمیت بسیاری دارد.

بله؛ ما با در اختیار داشتن متخصصین صنعت غذا و با تسلط بر سیستم‌های مدیریتی و مدل‌های کسب‌و‌کار، خدمات متنوعی از طرح‌ریزی تا استانداردسازی و توسعه و بهبود انواع واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی را ارائه می‌دهیم.

بدیهی است با توجه به گوناگونی تولیدات غذا که از فعالیت‌های کوچک و سنتی گرفته تا فرآیندهای صنعتی بزرگ، سرمایه‌بر و مکانیزه گسترده‌‌اند و صنایع مختلفی اعم از انواع صنایع غذای آماده و منجمد، گوشت و فرآورده‌های گوشتی، شیر و لبنیات، کنسروسازی، سس و چاشنی، نان و غلات، کیک و شیرینی، نوشیدنی، ترشیجات و شوریجات و غیره و ذلک را دربر می‌گیرند، در موارد لازم از افراد متخصص در حوزه‌های مختلف صنعت غذا بهره می‌گیریم.

ما در مراحل مختلف کسب‌و‌کار (قبل از راه اندازی، حین راه اندازی و پس از راه اندازی) همراه شما هستیم و خدمات متنوعی را در طرح‌ریزی، استانداردسازی، توسعه کسب‌و‌کار و برندینگ سازمان شما ارائه خواهیم داد.

ما در مشاوره صنایع غذایی (جهت افزایش اثربخشی جلسات مشاوره) از ادغام سبک‌های مختلف ناظر بیرونی (جهت بهبود تصمیم‌گیری‌های شما)، مشاور فنی و اجرایی (به معنای بر عهده گرفتن مسئولیت اجرای پروژه)، معلم (جهت توسعه علمی شما)، مدل‌ساز (جهت طراحی بهترین روش برای کسب‌و‌کار) و کوچ یا منتور (جهت توسعه فکری و توانایی شما) استفاده می‌نماییم.

البته از آنجایی که هدفمان از مشاوره کسب‌و‌کار، ایجاد یک تیم با مهارت‌های ادراکی مدیریتی (تفکر سیستماتیک، تفکر استراتژیک، رویکرد فرآیندی و تفکر مبتنی بر ریسک) در سازمان/ کسب‌و‌کار شماست تا پس از اتمام پروژه مشاوره کسب‌و‌کار، بتوانید مسیر موفقیت سازمان/ کسب‌و‌کار را ادامه دهید، می‌توان گفت که رویکرد ما به سبک کوچینگ نزدیک‌تر است!

به نسبت مشاوره حضوری، بهره گرفتن از مشاوره آنلاین واحدهای غذایی می‌تواند مزیت‌هایی منجمله: کاهش هزینه مشاوره، اتلاف کمتر وقت و داشتن عملکرد سریع‌تر را در پی داشته باشد؛ لذا زیرساخت و بستر مناسب آن را فراهم کرده‌ایم و بهره گرفتن از آن را به فعالان صنعت غذا توصیه می‌کنیم.

البته از آنجایی که ماهیت برخی از مسائل به صورت آنلاین قابل حل نبوده و به مشاوره حضوری نیاز دارند، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مدیران واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی می‌توانند درخواست مشاوره حضوری را نیز به مشاوران ما اعلام نمایند تا زمینه ملاقات حضوری فراهم گردد.

کافی است درخواست خود مبنی بر مشاوره حضوری را به مشاوران ما اعلام نمایید. این امر می‌تواند در حین جلسه مشاوره آنلاین و یا با برقراری تماس شما با ما صورت پذیرد.

پس از ثبت درخواست و اطلاعات شما، شرایط قرارداد (تحت عنوان پیش‌قرارداد) خدمت شما ارسال می‌گردد. پس از مذاکرات لازم و برطرف نمودن نواقص و مشکلات احتمالی در پیش‌قرارداد، نسخه اصلی قرارداد، تنظیم، عقد و اجرا خواهد شد و همکاری جهت مشاوره حضوری کسب‌و‌کار/ سازمان صورت می‌پذیرد.

با توجه به بازار رقابتی موجود در تمام صنایع و کسب‌و‌کارها، به جرأت می‌توان اذعان داشت که استانداردسازی و استقرار آن، حداقل برای بقای هر سازمان و کسب‌و‌کاری امری ضروری است تا آن سازمان و کسب‌و‌کار از گود رقابت خارج نشود.

با توجه به دلایلی از قبیل ارتباط غذا با سلامت جامعه، برخی قوانین و الزامات داخل و خارج از کشور، پتانسیل بالای این صنعت به جهت سرمایه‌گذاری و ورود رقیب جدید به بازار نیز می‌توان استانداردسازی انواع واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی را امری اجتناب ناپذیر دانست.

استانداردسازی می‌تواند مزایای بسیاری داشته باشد. از قبیل:

  • سیستماتیک شدن کسب‌و‌کار
  • بهبود مدیریت استراتژی
  • افزایش بهره‌وری سازمان (اثربخشی + کارایی)
  • کاهش هزینه‌ها
  • افزایش رضایت مشتریان و ذینفعان سازمان
  • تولید و ارائه محصولات و خدمات با کیفیت و ایمن
  • افزایش فروش
  • افزایش سطح دانش و توانمندی مدیریت و منابع انسانی
  • افزایش اعتبار و برند سازمان
  • ایجاد سهولت در مبادلات داخلی و بین‌المللی
  • ISO 9001؛ استاندارد مدیریت کیفیت
  • ISO 22000؛ استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی
  • HACCP؛ سیستم کنترل نقطه بحرانی تجزیه و تحلیل خطر
  • ISO 45001؛ استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
  • ISO 14001؛ استاندارد مدیریت زیست محیطی
  • ISO 10002؛ استاندارد مدیریت رسیدگی به شکایات مشتری
  • ISO 10004؛ استاندارد مدیریت ارزیابی مشتری
  • گواهینامه GMP به معنای استاندارد عملکرد خوب تولید
  • گواهینامه GAP به معنای استاندارد عملیات خوب کشاورزی
  • گواهینامه GLP به معنای استاندارد عملکرد خوب آزمایشگاهی
  • گواهینامه محصولات بر پایه گیاهان VEGAN
  • گواهینامه محصولات بدون گلوتن Gluten Free
  • گواهینامه محصول بدون دستکاری ژنتیک Non-GMO
  • گواهینامه محصولات بدون باقیمانده سموم کشاورزی Pesticide Free
  • گواهینامه تهیه و تولید محصولات حلال HALAL

ما سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مدیران صنایع غذایی و آشامیدنی را در استقرار اثربخش استانداردها و همچنین اخذ گواهینامه‌های مربوطه همراهی می‌نماییم.

مدارک لازم را می‌توان به 2 بخش تقسیم نمود:

  • مدارک فنی و تخصصی:

    منظور تمامی مدارک شامل مستندات، روش‌های اجرایی، فرم‌ها و دستور‌العمل‌هایی است که صدور گواهینامه مربوطه، مستلزم وجود و ممیزی آنها است که ما آنها را مناسب هر سازمان، آماده می‌کنیم.

  • مدارک حقوقی و حاکمیتی:

منظور مدارکی است که وجود شرکت و سازمان را از لحاظ حقوقی ثابت می‌نماید. این مدارک شامل اسناد ثبتی برای سازمان‌ها و شرکت‌های حقوقی یا مدارک ثبتی صاحبین علامت‌های تجاری است. همچنین در صورتی که سازمان ملزم به اخذ مجوزهای حاکمیتی است، سازمان می‌بایست مدارک مربوطه را ارائه نماید.

هزینه صدور گواهینامه‌های استانداردهای مدیریتی به عوامل بسیاری از قبیل نوع استاندارد، اندازه سازمان و انتخاب مرجع صادرکننده گواهینامه بستگی دارد. ما با همکاری با سامانه‌های مجاز صدور گواهینامه، نسبت به شرایط و نیاز مقتضی، سعی به ارائه بهترین پیشنهاد جهت اخذ گواهینامه‌های بین‌المللی خواهیم داشت.

استانداردها در سطوح مختلفی (از استانداردسازی در سطح سازمانی تا استانداردهای بین‌المللی مدیریتی) گسترده هستند. منظور از استانداردسازی داخلی، استانداردهای سطح سازمانی است که در هر مجموعه و سازمان، نسبت به بافت سازمانی و تحلیل محیط کسب‌و‌کار، خاص همان مجموعه و سازمان‌های تحت پوشش آن تدوین می‌شوند و به عنوان نظام‌نامه، دستورالعمل و راهنما برای بهره‌مند شدن از مزایای استانداردسازی به کار گرفته می‌شوند.

ایزو (ISO) از کلمه انگلیسی International Organization for Standardization به معنی سازمان جهانی استانداردسازی مشتق شده است. سازمان بین‌المللی ایزو یک سازمان جهانی است که تدوین، بازنگری و توسعه انواع استانداردهای فنی و مدیریتی در سطح جهان را بر عهده دارد.

وب‌سایت رسمی سازمان بین‌المللی استانداردسازی، www.iso.org است که قوی‌ترین و کامل‌ترین منبع در خصوص استانداردهای ایزو است.

IAF مخفف International Accreditation Forum یعنی انجمن اعتباربخشی بین‌المللی می‌باشد که سازمان‌های تایید شده توسط آن، سازمان‌های اعتبار دهنده مراجع صدور گواهی ISO را مشخص و اعتبارسنجی می‌کنند.

مرکز ملی تایید صلاحیت ایران (NACI) یک مرجع اعتباردهی (AB) ایرانی است. NACI ایران به عنوان نهاد اعتباربخشی CB های معتبر در ایران، مرجع صدور گواهینامه ایزو را مشخص می‌کند.

متاسفانه مورخه 25 بهمن ماه ۱۴۰۲ عضویت ایران در IAF ابتدا تعلیق و در ادامه به حذف این نهاد اعتباردهی از IAF انجامید. با وضعیت پدید آمده، ایران فاقد نهاد ارزیابی تحت اعتبار IAF بوده و گواهینامه‌های صادره از شرکت‌های زیرمجموعه NACI نیز فاقد اعتبار بین‌المللی از IAF خواهند بود. لذا در حال حاضر برای دریافت گواهینامه‌های تحت اعتبار IAF صرفا می‌توان از CB های خارج از کشور یا CB های تحت اعتبار نهادهای اعتباردهی خارج از کشور اقدام نمود.

سازمان ملی استاندارد ایران Iran National Standards Organization (INSO) توسط سازمان بین الملی استاندارد (ISO) تنها سازمان ذیصلاح در کشور ایران برای تدوین و انتشار استانداردهای ملی شناخته شده است. سازمان استاندارد ایران مرجع رسمی حاکمیت جهت سیاستگذاری، نظارت در زمینه اجرای دستورالعمل استاندارد، تشویق صنایع و کسب‌و‌کارها جهت حرکت به سمت استانداردسازی و تضمین کیفیت کالا و خدمات را برعهده دارد.